Wie

Quootz BV is in oktober 2010 opgericht door Bas Könst en Christiaan ten Klooster.

Könst had in het verleden als directeur van het adviesbureau DIM4 al diverse projecten met een verscheidenheid aan configuratoren gedaan, en was zeer enthousiast geworden over de mogelijkheden ervan binnen bedrijfsprocessen. Hij had echter ook het gevoel dat er bij de meeste systemen iets miste en ten gevolge daarvan een eigen idee ontwikkeld over “hoe een configurator eigenlijk zou moeten werken”.

Ten Klooster had, gebruik makend van wereldwijde standaarden, een configurator ontwikkeld welke al jaren bij enkele bedrijven werd ingezet. Hij maakt hierbij gebruik van de allernieuwste technieken, welke hij in lijn met zijn eigen visie toepast. Recentelijk was het systeem volledig opnieuw opgebouwd op een nieuw platform.

Hun ideeën over software en configureren sloten naadloos op elkaar aan. De beslissing om samen verder te gaan was dan ook snel genomen. De maanden daarna is de software verder geoptimaliseerd en zijn er nieuwe modules aan toegevoegd.

Binnen enkele jaren is Quootz daarna uitgegroeid tot de toonaangevende en trendsettende leverancier van configuratiesoftware die ze momenteel is. Passie, kennis, vertrouwen en hard werken zijn de pijlers waarop Quootz is gebouwd.

Bas Könst & Christiaan ten Klooster

nieuws

Nieuws Meijer Handling Solutions

Meijer Handling Solutions is ‘s-werelds marktleider in vorken voor hydraulische heftrucks, bekend als KOOI-REACHFORKS®. Deze innovatieve producten worden geleverd via een internationaal distributienetwerk.

Tot voor kort werden vrijwel alle offerte aanvragen door de interne verkoopafdeling beantwoord.

Merkato wordt ingezet om het internationale distributie netwerk zelfstandiger te laten werken. Zo kunnen de dealers – gebaseerd op kennis en informatie vanuit het hoofdkantoor in St. Jacobiparochie – offertes genereren en orders processen. Merkato stelt de juiste configuratie samen op basis van klantspecificaties, berekent de verkoopprijs, bewaakt de marge en genereert de benodigde documenten.

www.meijer-handling-solutions.com

Nieuws Bauhuis BV

Bauhuis in Goor is al 40 jaar producent van pipe coating equipment.

Met ruim 75 medewerkers en geavanceerde ontwikkel- en productiemiddelen heeft het bedrijf zich een toonaangevende positie verworven in een enerverende, internationale markt waarin slechts een beperkt aantal spelers actief zijn maar de concurrentie desondanks zeer groot is.

Om veel sneller en nauwkeuriger aanbiedingen te kunnen maken voor installaties, die uit tientallen zoniet honderden machines kunnen bestaan, heeft Bauhuis Merkato van Quootz aangeschaft.

www.bauhuis.com