Salesconfigurator

Quootz levert software om uw verkoopproces te optimaliseren. Deze software is gebaseerd op configureren, calculeren en documenteren. Dit noemen we ook wel CPQ (Configure, Price, Quote). Onze verkoop configurator optimaliseert het gehele verkoop proces. De CPQ software stelt u in staat om:

  • nog beter uw klant te helpen uw producten te kopen.
  • nog beter uw verkopers te helpen uw producten te verkopen.
  • het gehele verkoopproces te verbeteren en te versnellen.

 

Merkato CPQ

Wij vermarkten onze CPQ software onder de naam “Merkato”. Merkato is een zeer geavanceerde salesconfigurator, welke zich aan de gebruikerskant manifesteert middels een eenvoudige userinterface en gebruiksvriendelijke CPQ tools. Hier leest u de ervaringen van huidige gebruikers van onze CPQ-software. In grote lijnen onderscheiden we bij salesconfiguratie de volgende drie functies:

 

Icon Merkato Configure V1Configureren
Klant en verkoper brengen hierin de behoeftes van de klant in kaart, waarbij het systeem direct laat zien wat er wel of niet mogelijk is en zelfs adviezen kan geven.
Lees hier meer over het configureren

CalculateCalculeren
Op basis van de van de klant verkregen antwoorden worden alle technische en financiële gevolgen volledig automatisch gecalculeerd.
Lees hier meer over het calculeren

Icon Merkato DocumentDocumenteren
Zodra er voldoende informatie beschikbaar is kunnen er vervolgstappen genomen worden, zoals het genereren en afdrukken van de klantspecifieke offerte.
Lees hier meer over het documenteren

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming? Wij komen graag met u in contact om voor u te bekijken waar het proces verbeterd kan worden en hoe onze salesconfigurator, Merkato, daarbij kan ondersteunen. U kunt ons bereiken via het contactformulier of bel direct naar +31 (0)88 637 52 86. Download onderstaande Factsheet voor de feiten op een rijtje.

Quootz FactSheet
download-button-new

nieuws

Nieuws RvIG

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG)  is een onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. RvIG beheert de Basisregistratie Personen (BRP) en is verantwoordelijk voor de technische systemen voor de opslag en uitwisseling van persoonsgegevens. Ze geven de burgerservicenummers uit, die de basis vormen voor de uitwisseling van die gegevens. En ze beheren de reisdocumenten van het koninkrijk. (meer…)

Nieuws Demand Driven SupplyChain Sessions

Afgelopen week hebben wij samen met TradeCloud een seminar georganiseerd bij onze gezamenlijke klant Heering. Thema van dit seminar was het delen van informatie met toeleveranciers.

Bij traditionele bedrijven gaat de bestelling na order via een inkoper (al dan niet via fax) naar de leverancier. TradeCloud biedt bedrijven de mogelijkheid om hun behoefte via een portaal te delen met toeleveranciers. Hierdoor vervallen al een groot aantal, niet-waarde-toevoegende (bestel-) processen.

Steeds meer van onze klanten borgen ook kennis van leveranciers in onze Merkato software. Hierdoor maken ze werkvoorbereiding niet alleen bij zichzelf overbodig, maar ook bij hun toeleveranciers.
Tijdens het seminar lieten we zien hoe de kennis van Heering’s leverancier van schakelkasten gekoppeld is aan de offertegenerator van Heering. Hierdoor kan de schakelkasten leverancier (via TradeCloud) real-time zien hoeveel van zijn onderdelen er in the pipeline zitten en hier zijn beslissingen op baseren. Nog kortere levertijden en nog minder onnodig papierwerk is het resultaat.

Klik hier om te zien hoe de top van de maakindustrie denkt over ‘Demand Driven SupplyChain’.