Salesconfigurator

Quootz levert software om uw verkoopproces te optimaliseren. Deze software is gebaseerd op configureren, calculeren en documenteren. Dit noemen we ook wel CPQ (Configure, Price, Quote). Onze verkoop configurator optimaliseert het gehele verkoop proces. De CPQ software stelt u in staat om:

  • nog beter uw klant te helpen uw producten te kopen.
  • nog beter uw verkopers te helpen uw producten te verkopen.
  • het gehele verkoopproces te verbeteren en te versnellen.

 

Merkato CPQ

Wij vermarkten onze CPQ software onder de naam “Merkato”. Merkato is een zeer geavanceerde salesconfigurator, welke zich aan de gebruikerskant manifesteert middels een eenvoudige userinterface en gebruiksvriendelijke CPQ tools. Hier leest u de ervaringen van huidige gebruikers van onze CPQ-software. In grote lijnen onderscheiden we bij salesconfiguratie de volgende drie functies:

 

Icon Merkato Configure V1Configureren
Klant en verkoper brengen hierin de behoeftes van de klant in kaart, waarbij het systeem direct laat zien wat er wel of niet mogelijk is en zelfs adviezen kan geven.
Lees hier meer over het configureren

CalculateCalculeren
Op basis van de van de klant verkregen antwoorden worden alle technische en financiële gevolgen volledig automatisch gecalculeerd.
Lees hier meer over het calculeren

Icon Merkato DocumentDocumenteren
Zodra er voldoende informatie beschikbaar is kunnen er vervolgstappen genomen worden, zoals het genereren en afdrukken van de klantspecifieke offerte.
Lees hier meer over het documenteren

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming? Wij komen graag met u in contact om voor u te bekijken waar het proces verbeterd kan worden en hoe onze salesconfigurator, Merkato, daarbij kan ondersteunen. U kunt ons bereiken via het contactformulier of bel direct naar +31 (0)88 637 52 86. Download onderstaande Factsheet voor de feiten op een rijtje.

Quootz FactSheet
download-button-new

nieuws

Nieuws Meijer Handling Solutions

Meijer Handling Solutions is ‘s-werelds marktleider in vorken voor hydraulische heftrucks, bekend als KOOI-REACHFORKS®. Deze innovatieve producten worden geleverd via een internationaal distributienetwerk.

Tot voor kort werden vrijwel alle offerte aanvragen door de interne verkoopafdeling beantwoord.

Merkato wordt ingezet om het internationale distributie netwerk zelfstandiger te laten werken. Zo kunnen de dealers – gebaseerd op kennis en informatie vanuit het hoofdkantoor in St. Jacobiparochie – offertes genereren en orders processen. Merkato stelt de juiste configuratie samen op basis van klantspecificaties, berekent de verkoopprijs, bewaakt de marge en genereert de benodigde documenten.

www.meijer-handling-solutions.com

Nieuws Bauhuis BV

Bauhuis in Goor is al 40 jaar producent van pipe coating equipment.

Met ruim 75 medewerkers en geavanceerde ontwikkel- en productiemiddelen heeft het bedrijf zich een toonaangevende positie verworven in een enerverende, internationale markt waarin slechts een beperkt aantal spelers actief zijn maar de concurrentie desondanks zeer groot is.

Om veel sneller en nauwkeuriger aanbiedingen te kunnen maken voor installaties, die uit tientallen zoniet honderden machines kunnen bestaan, heeft Bauhuis Merkato van Quootz aangeschaft.

www.bauhuis.com