Regio: heel Nederland

Technisch Consultant

Wij zijn Quootz.

Quootz ontwikkelt, verkoopt en implementeert configuratie software. Met onze applicatie Merkato configureren onze klanten gave eindproducten. Denk hierbij aan machines, trailers, bedrijfskleding, silo’s, landbouwmachines, deuren en ga zo maar door. Bedrijfs- en productspecifieke kennisregels worden vastgelegd in Merkato. Verkopers, agenten en dealers van onze klanten kunnen overal ter wereld direct aan de slag en in elke gewenste taal, snel en foutloos offertes en andere productgerelateerde documenten genereren en verspreiden. Door inzet van Merkato verkorten we de Time-to-Quote aanzienlijk en biedenwij enorme flexibiliteit. Onze klantgroep is heel divers en je komt bij de meest interessante bedrijven in de maakindustrie over de vloer.

Quootz is een platte en no-nonsense organisatie. Dat zeggen we niet alleen, dat zijn we ook echt. Heb jij een idee of een plan, maak het bespreekbaar en grote kans dat we je vragen deze uit te voeren. We verwachten dus ook van je dat je veel eigen initiatief neemt en met (veel) plannen komt.

Jouw functie

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de technische ondersteuning voor,- en bij onze klanten. Dit doe je in een brede rol als eerste lijn support, pre-sales consultant en technisch adviseur. Daarnaast hou je je ook intensief bezig met het ontwikkelen, inrichten en onderhouden van koppelingen tussen verschillende ERP/CRM systemen met onze Configuratie software Merkato.

Het spreekt dus voor zich dat je naast technisch, ook enigszins communicatief je mannetje staat. Je bent deels op kantoor aan het werk en deels bij klanten. Je helpt onze klanten goed, snel en effectief met hun vragen maar probeert altijd te sturen op de zelfredzaamheid van de klant.

Je maakt deel uit van een ervaren en enthousiast team van Consultants die altijd voor je klaar staan om te helpen. Je rapporteert direct aan de verantwoordelijke projectmanager maar zult ook vaak contact hebben met de ontwikkelaars van de software.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau, opleidingsrichting bij voorkeur ICT;
 • Je hebt enige ervaring als consultant en/of met ontwerpen van koppelingen;
 • Je weet iets van databases, xml en web services;
 • Ondersteunende instelling, representatief en communicatief vaardig;
 • Je bent een echte helper, je stopt niet totdat een probleem opgelost is;
 • Je bent een zelfstarter;
 • Het is een pré als je al bekend met configuratie software en/of bekend bent met de maakindustrie

Wat bieden wij?

 • Een leuke en verantwoordelijke baan;
 • Een hecht team met experts dat graag samenwerkt, kennis niet voor zichzelf houdt maar juist ervaringen deelt en elkaar inspireert om de gebruikerstevredenheid voor onze klanten te maximaliseren;
 • Marktconforme vergoeding;
 • Veel vrijheid;
 • Een baan bij een “first in class” softwarebedrijf in het CPQ landschap

We zien graag je reactie tegemoet. Stuur deze naar Aswin Vos via email a.vos@quootz.nl of bellen op 0610205454. Of reageer direct via onze website www.quootz.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Daarom Quootz

Persoonlijk contact met deskundigen

Wanneer u met Quootz in zee gaat heeft u direct contact met uw eigen consultant die verstand heeft van techniek, uw business en uw processen. Uw persoonlijk contact begrijpt waar u over vraagt.

Stabiele fundering

Quootz is een goedlopend bedrijf met een stevige fundering, onderdeel van een succesvolle holding. Uw processen komen in software met een basis die wereldwijd door duizenden mensen gebruikt en continu verbeterd wordt.

Ervaring

Iedereen bij Quootz  heeft jarenlange ervaring. Wij weten daardoor waar u als bedrijf tegen aan loopt en wat de impact is van het verbeteren van bedrijfsprocessen d.m.v. software. Wij helpen u hier bij.

Constant verbeteren

Techniek staat nooit stil, wij dus ook niet. Wij blijven constant sleutelen aan onze producten en voeren dan ook regelmatig updates door. Procesverbetering en gebruikerswensen zijn hierbij voor ons belangrijke peilers.
nl_NLNederlands
en_GBEnglish (UK) nl_NLNederlands