i-linkMerkato heeft een architectuur die van het begin af aan gericht is geweest op het aansturen van CAD en PDM systemen.
Standaard is al een generieke output generator in de software aanwezig.

Middels specifieke plugins wordt de output vertaald naar uw CAD of PDM systeem. Deze plugins zijn zeer flexibel.

Quootz heeft plugins voor zowel parametrische systemen als niet-parametrische CAD systemen. Procesmatig biedt dit de interessante mogelijkheid om een mix te maken van kennis die in het CAD systeem zit en kennis die in de configurator zit.

De gebruiker van het systeem dient slechts de gewenste commando’s op te geven in de generieke en zeer gebruikersvriendelijke userinterface. De plugin zorgt vervolgens voor de “vertaling” naar de code die uw systeem nodig heeft. Op deze manier is het ook mogelijk om pas op het einde van het proces te kiezen voor een specifiek CAD of PDM systeem, of om er meerdere te gebruiken.

De door het CAD-systeem gegenereerde modellen of tekeningen zijn te gebruiken in het configuratieproces, of op de offerte.

Belangrijk hierbij is de opmerking dat zelfs bij het snelste CAD systeem er altijd een vertraging zal zijn van enkele seconden tot minuten (afhankelijk van de complexiteit van uw product). Door CAD gegenereerde visualisaties zijn gewoon niet real-time. Dit maakt de gebruikerservaring voor eindgebruikers (consumenten) niet optimaal. Indien real-time visualisaties gewenst zijn, adviseren wij een van onze andere oplossingen te gebruiken.

nl_NLNederlands
en_GBEnglish (UK) nl_NLNederlands