Referenties

Knapen Trailers

Als Europa ’s eerste  producent van schuifvloertrailers en uitvinder van de zelfdragende bouwwijze is Knapen Trailers dé specialist in transportefficiëntie.

De trailers die Knapen produceert worden via een internationaal dealernetwerk verkocht. De complexiteit van de producten van Knapen vereist veel specifieke kennis van de dealers.

k100Al jaren geleden zag de directie van Knapen dan ook het belang in van een salesconfigurator om de dealers te assisteren bij het eenduidig vastleggen van de klantwensen. Hiertoe is destijds dan ook software voor guided selling aangeschaft. Na enkele jaren van inspanning en investeringen is besloten dit traject te stoppen.

Vervolgens is Merkato van Quootz aangeschaft. Door de gebruikersvriendelijkheid van Merkato is het bouwen en onderhouden van modellen eenvoudiger.

Omdat Merkato via het web gebruikt kan worden is de belasting voor de dealers heel erg gering. Ze hoeven slecht hun naam en wachtwoord in te vullen om direct, in hun eigen taal, snel, efficiënt en foutloos trailers te kunnen configureren.

www.knapen-trailers.nl

nieuws

Nieuws Meijer Handling Solutions

Meijer Handling Solutions is ‘s-werelds marktleider in vorken voor hydraulische heftrucks, bekend als KOOI-REACHFORKS®. Deze innovatieve producten worden geleverd via een internationaal distributienetwerk.

Tot voor kort werden vrijwel alle offerte aanvragen door de interne verkoopafdeling beantwoord.

Merkato wordt ingezet om het internationale distributie netwerk zelfstandiger te laten werken. Zo kunnen de dealers – gebaseerd op kennis en informatie vanuit het hoofdkantoor in St. Jacobiparochie – offertes genereren en orders processen. Merkato stelt de juiste configuratie samen op basis van klantspecificaties, berekent de verkoopprijs, bewaakt de marge en genereert de benodigde documenten.

www.meijer-handling-solutions.com

Nieuws Bauhuis BV

Bauhuis in Goor is al 40 jaar producent van pipe coating equipment.

Met ruim 75 medewerkers en geavanceerde ontwikkel- en productiemiddelen heeft het bedrijf zich een toonaangevende positie verworven in een enerverende, internationale markt waarin slechts een beperkt aantal spelers actief zijn maar de concurrentie desondanks zeer groot is.

Om veel sneller en nauwkeuriger aanbiedingen te kunnen maken voor installaties, die uit tientallen zoniet honderden machines kunnen bestaan, heeft Bauhuis Merkato van Quootz aangeschaft.

www.bauhuis.com