Markten

Van oudsher zien we productconfiguratoren, en in mindere mate salesconfiguratoren veel in omgevingen waar machines en apparaten worden verkocht. Merkato zien we hier dankzij de goede CAD en PDM koppelingen dan ook veel gebruikt worden.

Onze krachtige engine is echter toepasbaar bij elk complex configuratieproces waar op basis van regels een product of dienst geconfigureerd wordt. Doordat Merkato daarnaast ook webbased kan worden ingezet, wordt het ook veel toegepast bij klanten voor wie wereldwijde toegankelijkheid belangrijk is en bewerkelijke synchronisatie mechanismen niet acceptabel zijn.

Enkele van onze markten :

 • Machinebouw
  • Complexe configuraties vormen de basis voor mooie offertes.
 • Facilitaire dienstverlening
  • Razendsnelle calculaties voor complexe projecten bieden onze gebruikers een voorsprong op de competitie.
 • Webshops
  • Hier zijn vooral de webinterface en de workflows voor de afhandeling van de order belangrijk.
  • Daarnaast biedt onze unieke omgekeerde zoekmethode veel meer gebruiksgemak voor de eindgebruiker.
 • (Semi)Overheid
  • De combinatie van complexe en snel wisselende regelgeving maakt Merkato bij uitstek geschikt om ondermeer beheerscontracten op te stellen en te managen.

Voor voorbeelden van markten en  enkele klanten : klik hier.

nieuws

Nieuws RvIG

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG)  is een onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. RvIG beheert de Basisregistratie Personen (BRP) en is verantwoordelijk voor de technische systemen voor de opslag en uitwisseling van persoonsgegevens. Ze geven de burgerservicenummers uit, die de basis vormen voor de uitwisseling van die gegevens. En ze beheren de reisdocumenten van het koninkrijk. (meer…)

Nieuws Demand Driven SupplyChain Sessions

Afgelopen week hebben wij samen met TradeCloud een seminar georganiseerd bij onze gezamenlijke klant Heering. Thema van dit seminar was het delen van informatie met toeleveranciers.

Bij traditionele bedrijven gaat de bestelling na order via een inkoper (al dan niet via fax) naar de leverancier. TradeCloud biedt bedrijven de mogelijkheid om hun behoefte via een portaal te delen met toeleveranciers. Hierdoor vervallen al een groot aantal, niet-waarde-toevoegende (bestel-) processen.

Steeds meer van onze klanten borgen ook kennis van leveranciers in onze Merkato software. Hierdoor maken ze werkvoorbereiding niet alleen bij zichzelf overbodig, maar ook bij hun toeleveranciers.
Tijdens het seminar lieten we zien hoe de kennis van Heering’s leverancier van schakelkasten gekoppeld is aan de offertegenerator van Heering. Hierdoor kan de schakelkasten leverancier (via TradeCloud) real-time zien hoeveel van zijn onderdelen er in the pipeline zitten en hier zijn beslissingen op baseren. Nog kortere levertijden en nog minder onnodig papierwerk is het resultaat.

Klik hier om te zien hoe de top van de maakindustrie denkt over ‘Demand Driven SupplyChain’.