Markten

Van oudsher zien we productconfiguratoren, en in mindere mate salesconfiguratoren veel in omgevingen waar machines en apparaten worden verkocht. Merkato zien we hier dankzij de goede CAD en PDM koppelingen dan ook veel gebruikt worden.

Onze krachtige engine is echter toepasbaar bij elk complex configuratieproces waar op basis van regels een product of dienst geconfigureerd wordt. Doordat Merkato daarnaast ook webbased kan worden ingezet, wordt het ook veel toegepast bij klanten voor wie wereldwijde toegankelijkheid belangrijk is en bewerkelijke synchronisatie mechanismen niet acceptabel zijn.

Enkele van onze markten :

 • Machinebouw
  • Complexe configuraties vormen de basis voor mooie offertes.
 • Facilitaire dienstverlening
  • Razendsnelle calculaties voor complexe projecten bieden onze gebruikers een voorsprong op de competitie.
 • Webshops
  • Hier zijn vooral de webinterface en de workflows voor de afhandeling van de order belangrijk.
  • Daarnaast biedt onze unieke omgekeerde zoekmethode veel meer gebruiksgemak voor de eindgebruiker.
 • (Semi)Overheid
  • De combinatie van complexe en snel wisselende regelgeving maakt Merkato bij uitstek geschikt om ondermeer beheerscontracten op te stellen en te managen.

Voor voorbeelden van markten en  enkele klanten : klik hier.

nieuws

Nieuws Meijer Handling Solutions

Meijer Handling Solutions is ‘s-werelds marktleider in vorken voor hydraulische heftrucks, bekend als KOOI-REACHFORKS®. Deze innovatieve producten worden geleverd via een internationaal distributienetwerk.

Tot voor kort werden vrijwel alle offerte aanvragen door de interne verkoopafdeling beantwoord.

Merkato wordt ingezet om het internationale distributie netwerk zelfstandiger te laten werken. Zo kunnen de dealers – gebaseerd op kennis en informatie vanuit het hoofdkantoor in St. Jacobiparochie – offertes genereren en orders processen. Merkato stelt de juiste configuratie samen op basis van klantspecificaties, berekent de verkoopprijs, bewaakt de marge en genereert de benodigde documenten.

www.meijer-handling-solutions.com

Nieuws Bauhuis BV

Bauhuis in Goor is al 40 jaar producent van pipe coating equipment.

Met ruim 75 medewerkers en geavanceerde ontwikkel- en productiemiddelen heeft het bedrijf zich een toonaangevende positie verworven in een enerverende, internationale markt waarin slechts een beperkt aantal spelers actief zijn maar de concurrentie desondanks zeer groot is.

Om veel sneller en nauwkeuriger aanbiedingen te kunnen maken voor installaties, die uit tientallen zoniet honderden machines kunnen bestaan, heeft Bauhuis Merkato van Quootz aangeschaft.

www.bauhuis.com