Klantverhalen

Klantverhalen Project Uitgelicht : Veenhuis

Veenhuis bv(1) Gevestigd in Raalte, zit Veenhuis; een begrip in de plaats en ver daarbuiten. Al sinds 1938 bestaat het succesvolle familiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en fabricatie van innovatieve mesttechnieken voor het aanwenden, transporteren en bewerken van mest.

Veenhuis kan spreken van een sterke positie binnen deze sector die gebaseerd is op innovatie, kwaliteit en service. Toch ontbrak er bij Veenhuis orde in de verkoop van de machines, en zo kwamen zij bij Quootz. Wij spraken met Martijn Zwerink, procescoördinator bij Veenhuis en leider van het project rondom de implementatie van Merkato. lees meer

19 februari 2015 Klantverhalen Project Uitgelicht: Comfoor

pluggerz-oordopjesRuim een jaar geleden besloot ook Comfoor over te stappen op Merkato. Wij spraken met operation manager Koen de Winkel over zijn ervaringen.

Comfoor is een grote speler op de markt van gehoorbescherming en gehoorverbetering.
Koen: ‘We maken eigenlijk alles wat in het oor gaat. Dan moet je niet alleen denken aan bescherming tegen hard geluid, maar ook aan bescherming tegen overdruk die je met vliegen kan ervaren, bescherming tegen (motor)rijwind… zelfs aan de communicatiemiddelen die de politie gebruikt, hebben wij bijgedragen.’
Het bedrijf heeft twee merken onder zich: ze gebruiken de naam Comfoor in hun verkoop van oorstukjes en gehoorbescherming naar hun Industriële klanten – een tak die ze al van oudsher bedienden – maar sinds een aantal jaar zijn gehoorbeschermers ook voor de consumentenmarkt beschikbaar, die worden verspreid onder de merknaam Pluggerz. Met Pluggerz is Comfoor ook op de internationale markt grote stappen aan het zetten. lees meer

12 november 2014 Klantverhalen Project uitgelicht : PostNL

De firma Euro Mail uit Waddinxveen is het digitale zusje van PostNL, het vroegere TNT. Euromail postnl-150x150houdt zich bezig met directmail en directmarketing. De laatste ontwikkeling hierbij is het aanbieden van een klantenportaal waarmee de eindklant zelf zijn mailing kan samenstellen en direct kan versturen.

Via de website www.drukwerkservice.nl kan de klant zijn keuze maken uit het aangeboden productenpakket. lees meer

16 augustus 2014 Klantverhalen Project uitgelicht: VandeGrijp

P1090175-300x225VandeGrijp is een bedrijf dat zich richt op de bouw van buizen en buisconstructies en verhuur van leidingsystemen en drijvend materiaal voor de inframarkt. In Papendrecht zit het hoofdkantoor van VandeGrijp waar wij Rob Stikkelorum, voormalig directeur van VandeGrijp, bezochten. Rob Stikkelorum zorgde er ondermeer voor dat de logistieke inrichting op orde werd gesteld door de aanschaf en implementatie van Merkato en ISAH. Martijn de Jong, production planner bij VandeGrijp, deed de gehele implementatie van de configurator.

lees meer

10 juni 2014 Klantverhalen Project Uitgelicht : Karhof

P1090034Sinds 1938 is het bedrijf Karhof actief binnen de carrosseriebouw. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de grootste carrosseriebedrijven, met twee vestigingen in Nederland, te weten Purmerend en Nieuw-Vennep. Karhof maakt deel uit van de combigroep carrosseriebrouwers. Sinds twee jaar gebuikt Karhof de software van Quootz. lees meer

28 maart 2014 Klantverhalen Project uitgelicht: Agrifac

P1080944-300x225Agrifac, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van de beste spuitmachines en bietenrooiers. Inmiddels bereiken ze hun klanten wereldwijd en zijn ze een van de meest succesvolle bedrijven binnen de Excel-groep, waartoe ze behoren. Agrifac maakt sinds een jaar gebruik van Merkato.

Quootz was benieuwd naar hun verhaal achter de keuze voor Merkato en hoe ze Merkato tot nu toe hebben ervaren, en ging op bezoek bij Agrifac in Steenwijk. We spraken met Frank-Jan Evers, plantmanager van Agrifac, en Roelof van ’t Ende, productmanager en verantwoordelijke voor de implementatie van de configurator. Twee handen op een buik, wanneer ze praten over de software.

lees meer

3 juni 2015 Klantverhalen Project uitgelicht : Veth

veth-bootVeth Propulsion kiest voor Merkato als Sales Configurator.
Veth Propulsion is een internationaal opererende fabrikant van (hulp)voortstuwinginstallaties op schepen. Een familiebedrijf en wereldspeler tegelijk, welke garant staat voor kwaliteit, service, innovatie en duurzaamheid. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf is gevestigd in Papendrecht en telt 130 medewerkers.

“het terugdringen van offerte doorlooptijd, uniformiteit van offertes en transparante en eenduidige calculatiemethode”

Met de assemblage en ontwikkeling in eigen huis wordt de kwaliteit van hun producten gewaarborgd. Veth Propulsion werkt volgens de theorie van Lean Manufacturing. Vanuit deze ‘lean’ filosofie is de strategische keuze om een Sales Configurator aan te schaffen een logische stap. De doelen die Veth wil bereiken met een Sales Co nfigurator zijn het terugdringen van offerte doorlooptijd, uniformiteit van offertes en transparante en eenduidige calculatiemethode.

lees meer

Klantverhalen Project uitgelicht: Boon Edam

product-rangeRoyal Boon Edam International B.V. begon aan het eind van de 19e eeuw als een timmermansbedrijf, en in 1903 werd de eerste draaideur geproduceerd. Inmiddels is het familiebedrijf uitgegroeid tot wereldwijde marktleider in entreeoplossingen, van high end draaideuren tot toegangspoortjes. Het bedrijf heeft dochtermaatschappijen in 18 landen wereldwijd en drie productiemaatschappijen in Nederland, China en de Verenigde Staten. De laatste groep produceert klantspecifieke entreeoplossingen voor de zusterondernemingen. De zusterbedrijven, verspreid over vier continenten, implementeren de draaideuren bij bedrijven en voor aannemers en verlenen service. We spreken met Arno van Riesen – hij werkt voor de productiemaatschappij in Nederland, en maakte onderdeel uit van het team dat verantwoordelijk geweest is voor het implementeren van Merkato. lees meer

25 juni 2015 Klantverhalen Project uitgelicht : Landustrie

landustrie-hydrovijzelDe firma Landustrie uit Sneek is vooraanstaand fabrikant van een breed pallet van klantspecifieke producten. Zij hebben gekozen om gebruik te maken van Merkato binnen het bedrijf. Standaardisatie en een grote aandacht voor het logistieke proces zijn kenmerkend voor Landustrie.

In eerste instantie was Landustrie op zoek naar een productconfigurator om automatisch CAD tekeningen te kunnen genereren van een tweetal Engineering to Order producten. Al snel werd echter duidelijk dat Merkato veel meer te bieden heeft en met name ook van grote waarde is in het offerte- en calculatieproces. lees meer

nieuws

Nieuws Doing Business with Rollepaal

Om haar succesvolle bedrijf te presenteren aan klanten en relaties heeft Rollepaal een fraai magazine laten maken over hun bedrijf.

Dit schitterende magazine is tot stand gekomen in samenwerking met de leveranciers van Rollepaal. Ook wij hebben ons steentje mogen bijdragen.

De online versie is in te zien via deze link.

Voor onze bescheiden bijdrage klikt u hier.

Nieuws Matex Deuren

Matex Deuren produceert, levert, monteert en onderhoudt bedrijfsdeuren voor de nieuwbouw, voor handelsondernemingen en de industrie.

Van standaarduitvoering tot ontwerp op maat. En zeker bij de ontwerpen op maat heeft de klant veel inspraak en zijn er heel veel mogelijkheden bij de verschillende leveranciers van Matex.

Om razendsnel en gecontroleerd offertes te kunnen maken voor deuren en om snel prijsopgaven te verkrijgen bij de verschillende leveranciers vertrouwt Matex op de software van Quootz.

www.matexdeuren.nl