Kenmerken

Voor verkopers maar ook voor beheerder. Desgewenst kan de userinterface met verduidelijkende plaatjes of tekeningen worden verrijkt, maar standaard is altijd een nette, zakelijke userinterface voorhanden.
De userinterface van Merkato is zeer interactief. De opbouw van het scherm is afhankelijk van diverse factoren zoals :

  • User-login
  • Land
  • Taal
  • Reeds gemaakte keuzes

Alles om ervoor te zorgen dat de verkoper de optimale interface heeft die precies laat zien wat hij op dat moment nodig heeft.

Voor templates maar ook voor configuraties is een systeem van versies en statussen beschikbaar. U kunt dus altijd terug naar de oude offerte, precies zoals u die in het verleden heeft uitgebracht. Daarnaast is het eenvoudig om te bouwen, testen en onderhoud te plegen aan templates, terwijl uw verkopers gewoon door kunnen werken.
Merkato biedt de mogelijkheid om een of meerdere systemen voor autorisaties / workflows te gebruiken.
Ook is het mogelijk dat bepaalde vragen niet door iedereen beantwoord mogen worden. Of een optie die niet door alle agenten verkocht mag worden.
Denk bijvoorbeeld ook aan een manager die akkoord moet geven op een offerte, of een prijs voor maatwerk die door een engineering manager ingeschat moet worden.
Door het ingebouwde systeem van werkgroepen en rechten is het eenvoudig om het beheer van algemene teksten aan de marketing afdeling te geven, terwijl de juridische afdeling de volledige controle heeft over de voorwaarden welke door de klant worden geaccepteerd.
Merkato wordt vrijwel altijd via het web gebruikt . Als u webbased werkt hoeft u geen software bij gebruikers of agenten/dealers te installeren en behoort synchroniseren tot het verleden. Bij on-line gebruik heeft iedereen altijd en overal de beschikking heeft over de laatste informatie.
De wereld draait 24/7 door en grenzen bestaan eigenlijk niet meer.
Met name bij complexere trajecten, waarbij bijvoorbeeld meerdere partijen samenwerken aan één aanbieding of wanneer de workflow inbreng van meerdere personen/afdelingen vereist kunt u het zich simpelweg niet veroorloven te moeten wachten op E-mails en synchronisaties.
Bij on-line gebruik werken wij met floating licenties, hetgeen uw investeringen drastisch vermindert.
Geen WiFi ? Geen probleem. Vraag naar onze unieke mogelijkheden om zelfs in de meest afgelegen gebieden te kunnen blijven werken.
Mocht dit noodzakelijk zijn, kan Merkato uiteraard gewoon op uw laptop of PC geinstalleerd worden. U dient dan wel voor elke computer een licentie aan te schaffen.
Via een systeem gebaseerd op groepen, rollen en rechten kan de configurator worden ingericht naar uw wensen. Alle elementen zijn hiermee compleet te controleren, waardoor een uiterst dynamisch gereedschap ontstaat welke zich helemaal aanpast aan de gebruiker. Hierdoor heeft u complete controle over de mogelijkheden voor verschillende (groepen van) verkopers, of dealers/agenten. Maar zelfs de locatie van de persoon die inlogt kan al van invloed zijn op het gedrag van de configurator.
Door de open architectuur van Merkato, waarbij louter gebruik wordt gemaakt van de meest voorkomende en wereldwijd geaccepteerde standaarden is het koppelen van en met Merkato over het algemeen erg eenvoudig. U kunt hierbij denken aan CRM, ERP, CAD en PDM als de meestvoorkomende koppelingen in een business-proces.

ActedgeexactsugarinventorimgresMicrosoft Dynamics

ptcsalesf
vtigersearchsapTrimergo

 

 

 

Uiteraard heeft u als ondernemer inzicht in alles wat er in het systeem gebeurt. Door wie zijn er aanbiedingen gedaan, wat was daarvan de gemiddelde waarde, welke optie wordt in welke regio het meest gekozen. etc etc. 
U kunt Merkato in zoveel talen gebruiken als u wilt. Het leeuwendeel van de user-interface wordt zelfs automatisch vertaald, zodat het ter beschikking stellen van een anderstalige configurator aan bijvoorbeeld een nieuwe dealer slechts enkele minuten hoeft te duren. auto_translate
Commerciële teksten en optiebeschrijvingen kunnen niet automatisch vertaald worden. Hiervoor biedt Merkato de mogelijkheid van “translator access”. U geeft hiermee simpelweg uw vertaalbureau toegang tot de beheersomgeving van de teksten.
Merkato is eenvoudig aan te leren. Er is geen enkele programmeerkennis nodig om het systeem in te richten.
Een veelheid aan handige hulpmiddelen maakt het bouwen en onderhouden van het systeem makkelijk. Denk aan tabellen die zichzelf invullen, automatische koppelingen naar producten, Cut & Paste van en naar Excel en nog veel meer op de gebruiker gerichte handigheden. Ons business model is niet gericht op het verkopen van tientallen dagen consultancy of het creëren van een afhankelijkheid. Wij helpen u om zelf uw eigen kennis in het systeem te bouwen.
Merkato is niet-sequentieel. Dit betekent dat de gebruiker niet in een bepaalde volgorde door de configuratie heen hoeft te lopen. U kunt uw gesprek met de klant afhandelen in de volgorde die in de gegeven situatie het beste werkt. Het systeem dwingt u niet tot een bepaalde volgorde of werkwijze. Voor de administrator betekent het dat hij of zij geen rekening hoeft te houden met volgorde waarin parameters waardes krijgen.
Om de gebruiker van extra informatie te voorzien tijdens configureren kunt u gebruik maken van plaatjes, statisch, of dynamisch gegenereerd. In 2D of 3D.
Het genereren van klantspecifieke documenten wordt met Merkato wel heel erg eenvoudig.
Offertes, orderbevestigingen, stuklijsten, bestelbonnen, faxen, handleidingen, betalingscondities, afnamedocumenten, financieringsvoorstellen, testrapporten en nog veel meer documenten maakt u met één simpele template met Merkato. In elke gewenste taal en in elk gewenst formaat. (Open) Office, PDF, HTML, doc(x), xls(x), ppt(x), XML, en nog veel meer.
Een offerte kan uit meerdere producten bestaan, welke in onderlinge samenhang een systeem vormen. Overkoepelende informatie hoeft uiteraard maar éénmaal ingevuld te worden, en alle subsystemen zullen zich hierop (en op elkaar) aanpassen. Het opzetten van een projectstructuur, of machinelijn kan automatisch gebeuren, op basis van kennisregels.
Merkato is modulair van opbouw. Naar behoefte kan extra functionaliteit worden ingeschakeld.
Wat is er wanneer aangeboden ? Merkato maakt het zoeken, vinden en bewerken van configuraties eenvoudig. Voor het beheer van configuraties, maar ook contracten is er een systeem dat gebaseerd is op rollen, versies en statussen.
Ondersteunende informatie zoals specificatiebladen, tekeningen, filmpjes, referenties of voorbeelden kunnen in de salesconfigurator geïntegreerd worden.
Deze informatie kan dan middels intelligente, programmeerbare knoppen ter beschikking gesteld worden aan de gebruikers. En al deze informatie is ook weer centraal beheerd.

nieuws

Nieuws Hobré Instruments

Hobré Instruments is toonaangevend op het gebied van het ontwerpen, produceren en vermarkten van on-line analyzers, sample systemen en complete turnkey analyzer systemen. Het bedrijf is opgericht in 1978 en levert wereldwijd oplossingen aan bedrijven in de olie en gas, energie, staal en voedselverwerking.

Om klanten en prospects sneller van klantspecifieke informatie en een pasklare aanbieding te kunnen voorzien heeft Hobré Merkato van Quootz aangeschaft.

www.hobre.com

Nieuws Infinity Repair

Infinity Repair is een nieuw en innovatief reparatie concept voor een duurzame reparatie van delen van houten kozijnen.Dit unieke concept levert wereldwijd 3D-geprinte kozijnreparaties van een zeer hoogwaardig materiaal.

Merkato wordt ingezet om wereldwijd, in de meest lastige omstandigheden, gegevens over de reparatie in te voeren. Dit gebeurt door gecertificeerde licentiehouders. Door de inzet van Merkato worden de ingevoerde gegevens reeds direct gevalideerd, opdat een hoge mate van automatisering in het vervolgproces gerealiseerd kan worden.

www.infinityrepair.eu