Over Guided Buying (CPQ)

De wereld wordt steeds kleiner en steeds sneller. Om te kunnen overleven kunnen onze klanten het zich niet permitteren om voor elk van hun klanten “het wiel opnieuw te moeten uitvinden” .

U wilt uw klant zoveel mogelijk flexibiliteit bieden, waarbij deze begeleid dient te worden in het koopproces op een dusdanige manier dat het geconfigureerde eindproduct perfect past binnen uw portfolio. Dit proces is bekend als “Guided Buying” en kan geautomatiseerd worden in de sales-configurator.

Vaak wordt dergelijke software ookwel aangeduid als CPQ software (Configure, Price and Quote)

De front-end van Merkato, waarin de behoeftes van de klant binnen de mogelijkheden worden vertaald naar een sluitende productdefinitie voorziet hierin.

Op basis van de productdefinitie wordt het product geconfigureerd, waarbij de trend natuurlijk is dat dit zoveel mogelijk gebeurt op basis van reeds bestaande modules en componenten. De output van dit proces kan diverse verschijningsvormen hebben. Een contract, een tekening, een werkinstructie, een CAD-model, een calculatie, etc.

nieuws

Nieuws Hobré Instruments

Hobré Instruments is toonaangevend op het gebied van het ontwerpen, produceren en vermarkten van on-line analyzers, sample systemen en complete turnkey analyzer systemen. Het bedrijf is opgericht in 1978 en levert wereldwijd oplossingen aan bedrijven in de olie en gas, energie, staal en voedselverwerking.

Om klanten en prospects sneller van klantspecifieke informatie en een pasklare aanbieding te kunnen voorzien heeft Hobré Merkato van Quootz aangeschaft.

www.hobre.com

Nieuws Infinity Repair

Infinity Repair is een nieuw en innovatief reparatie concept voor een duurzame reparatie van delen van houten kozijnen.Dit unieke concept levert wereldwijd 3D-geprinte kozijnreparaties van een zeer hoogwaardig materiaal.

Merkato wordt ingezet om wereldwijd, in de meest lastige omstandigheden, gegevens over de reparatie in te voeren. Dit gebeurt door gecertificeerde licentiehouders. Door de inzet van Merkato worden de ingevoerde gegevens reeds direct gevalideerd, opdat een hoge mate van automatisering in het vervolgproces gerealiseerd kan worden.

www.infinityrepair.eu