Gebruikersdag 2016

Op 1 november organiseerden wij onze gebruikersdag in Kasteel Cammingha in Bunnik.
Een schitterende locatie in het midden van het land.image1s

Zo’n 50 gebruikers van onze software hadden zich verzameld om elkaar te leren kennen, en om van elkaar te leren.

Merkato Challenge

Na de opening van de dag door Bas Könst hielden drie bedrijven, welke in de voorafgaande weken genomineerd waren, hun presentatie. Tijdens de presentaties werd vooral gelet op

  • Complexiteit / Merkatogebruik
  • Inventiviteit / Slimme oplossingen
  • Look & Feel van de configuratie (Bruikbaarheid voor eindgebruikers)
  • Layout en functionaliteit van de outputdocumenten
  • Behaalde resultaten

Achtereenvolgens presenteerden JOZ, Boon Edam en VDL Translift hun projecten.

Merkato Challenge presentaties
Namens JOZ presenteerde Dennis Klaver.

JOZ maakt onder meer robots die helemaal autonoom de stal schoonhouden. Alle offertes worden gemaakt met Merkato.
Dennis kreeg vooral veel waardering voor de overzichtelijke userinterface en de werkelijk zeer fraaie outputdocumenten.

dsc_2113s
Het project van Boon Edam werd gepresenteerd door Arno van Riessen.

De meeste punten kreeg Boon vanwege de indrukwekkende resultaten die met de software zijn behaald. Via verkopers en dealers wereldwijd worden er 24/7 grote aantallen draaideuren en toegangssystemen verkocht.

dsc_2131s
Als laatste presenteerde Henry Slager het project van VDL Translift.

VDL translift is erin geslaagd om in een tijdsbestek van enkele maanden een 100% functionele configurator te bouwen.
Op de foto laat Henry de ingebouwde workflows zien. Hiermee verdiende hij veel punten.
Daarnaast was de door Henry gebouwde userinterface helder en fris. De gebruiker wordt op een intuïtieve wijze stapsgewijs door het verkoopproces heen geleid.

dsc_2129a-20161103s

Tijdens de uitstekende lunch was er ruimschoots gelegenheid voor iedereen om kennis te maken. In de verschillende ruimtes hadden we systemen opgesteld, waarvan gretig gebruik werd gemaakt. Hiermee konden de gebruikers aan hun mede-Merkato gebruikers laten zien hoe zij het systeem gebruiken. Voor velen werd dit als uiterst verhelderend ervaren. Door de vele mogelijkheden die Merkato biedt, kunnen er grote verschillen ontstaan in de manier waarop iedereen zijn problemen oplost. Een blik in de keuken van een ander bedrijf kan dan weer voor nieuwe inspiratie zorgen. Er zijn een hoop visitekaartjes uitgewisseld met de belofte om vooral nog eens ideeen uit te wisselen.

Voor ons als Quootz was dit één van de belangrijkste doelstellingen van de dag: gebruikers in de gelegenheid stellen van elkaar te leren, om zo gezamenlijk tot nog betere implementaties van de software te komen!

Na de lunch werd het programma vervolgd met presentaties van achtereenvolgens  Coen kijk in de Vegt en Herm Verbeek.
Allereerst was het de beurt aan Coen kijk in de Vegt om zijn presentatie te geven.
De stelling die Coen ter tafel bracht was:iqeq

“Nu de salesconfigurator het technische stuk overneemt, kan de verkoper zich richten op het emotionele aspect van het verkoopproces.”

Dat dit onderwerp veel mensen aanspreekt bleek wel uit de diverse discussies die, tijdens de borrel, nog over dit onderwerp werden gevoerd.

dsc_2135asHerm ging vervolgens in op de wijze waarop de configurator een bijdrage kan leveren in het op een slimme manier bepalen van de kostprijs/verkoopprijs van een product. In de praktijk gebruiken de meeste bedrijven de zogenaamde “pindakaas methode”, waarbij de organisatorische en “overhead” kosten over alle onderdelen gelijkmatig uitgesmeerd worden. De CoCoS theorie van Herm biedt praktische handvatten om op een veel realistischer wijze de kosten te verdelen over de componenten die samen het eindproduct vormen.

 

dsc_2139asDe laatste presentatie van de dag werd gegeven door Christiaan ten Klooster. In zijn dynamische presentatie deelde hij een groot aantal nieuwe en recente ontwikkelingen in de software met de gebruikers. Door de diversiteit aan nieuwe of verbeterde functionaliteit werd eigenlijk iedereen hier wel op enige manier door geïnspireerd.
Een van de bezoekers merkte op “Het is bizar te zien hoe jullie elke keer weer dingen bedenken waarvan ik zelf nog niet had bedacht dat ik ze nodig had. Maar nu het er is, kan ik niet wachten het bij mijn bedrijf te gaan toepassen”. Wat ons betreft is dit dan ook de quote van de dag !

 

Na de presentatie van Christiaan stond er nog één belangrijk agendapunt op het programma: De uitreiking van de prijzen voor de Merkato Challenge 2016.

dsc_2148asAlle aanwezige gebruikers mochten hun stem uitbrengen. De eerste plaats is overtuigend gewonnen door Henry Slager van VDL Translift, die hiervoor de eerste prijs, zijnde een iPad uitgereikt kreeg van Bas.
De tweede prijs, een drone, is gewonnen door Arno van Boon Edam en de derde prijs, een smartwatch, ging naar JOZ.

Verdiende prijzen, voor fantastische projecten !

Concluderend:
Een geweldige dag! Voor onze gebruikers, maar zeer zeker ook voor ons als bedrijf. We zijn super trots op onze enthousiaste groep gebruikers en willen al onze klanten dan ook hartelijk bedanken voor hun aanwezigheid op een dag waar wij met heel erg veel plezier op terugkijken.

Last, but not least, ziet u hieronder een mooie sfeerimpressie, gemaakt door onze collega Peter Prins.

 

nieuws

Nieuws RvIG

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG)  is een onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. RvIG beheert de Basisregistratie Personen (BRP) en is verantwoordelijk voor de technische systemen voor de opslag en uitwisseling van persoonsgegevens. Ze geven de burgerservicenummers uit, die de basis vormen voor de uitwisseling van die gegevens. En ze beheren de reisdocumenten van het koninkrijk. (meer…)

Nieuws Demand Driven SupplyChain Sessions

Afgelopen week hebben wij samen met TradeCloud een seminar georganiseerd bij onze gezamenlijke klant Heering. Thema van dit seminar was het delen van informatie met toeleveranciers.

Bij traditionele bedrijven gaat de bestelling na order via een inkoper (al dan niet via fax) naar de leverancier. TradeCloud biedt bedrijven de mogelijkheid om hun behoefte via een portaal te delen met toeleveranciers. Hierdoor vervallen al een groot aantal, niet-waarde-toevoegende (bestel-) processen.

Steeds meer van onze klanten borgen ook kennis van leveranciers in onze Merkato software. Hierdoor maken ze werkvoorbereiding niet alleen bij zichzelf overbodig, maar ook bij hun toeleveranciers.
Tijdens het seminar lieten we zien hoe de kennis van Heering’s leverancier van schakelkasten gekoppeld is aan de offertegenerator van Heering. Hierdoor kan de schakelkasten leverancier (via TradeCloud) real-time zien hoeveel van zijn onderdelen er in the pipeline zitten en hier zijn beslissingen op baseren. Nog kortere levertijden en nog minder onnodig papierwerk is het resultaat.

Klik hier om te zien hoe de top van de maakindustrie denkt over ‘Demand Driven SupplyChain’.